TIPS

Țelina poate deveni toxică

Este greșit să consumăm țelină când temperaturile sunt extrem de ridicate. Când este preparată termic, substanța din legumă, numită bergapten, poate provoca și reacții anafilactice.

Țelina nu trebuie adăugată niciodată în ciorbe. Dacă, totuși, folosim această legumă în ciorbe, este mult mai sănătos să mâncăm o singură dată din ciorba respectivă, pentru a nu avea probleme pe viitor

O altă soluție ar fi să puneți pune țelina tăiată pe jumătate în mâncare, iar la final să o scoateți din preparat.

Femeile însărcinate ar trebui să evite țelina, pentru că această legumă reprezintă o sursă bogată în hormoni naturali. Aceștia pot afecta sarcina sau laptele matern sau chiar laptele matern.

Țelina nu trebuie consumată nici de către persoanele care suferă de afecțiuni renale sau care au alergii la plantele asemănătoare cu aceasta, precum morcov sau păpădie.

Țelina este ideală pentru persoanele care vor să dea câteva kilograme jos. Datorită enzimelor din compoziția acestei legume, țelina reduce considerabil senzația de foame. Se recomandă să fie consumată sub formă de suc, cu 15-20 minute înainte de fiecare masă.

Comments are closed.