TIPS

Ce dă gust cârnaților de casă

Niciun produs însă nu se compară cu rețeta tradițională făcută acasă. Unele gospodine pot avea probleme atunci când este vorba de ingredientele utilizate.

Pentru 10 kilograme de carne e nevoie de un sfert de kilogram de sare. Carnea trebuie însă să aibă și grăsime într-un procent de măcar 10%.

Un al doilea ingredient este paprika afumată. Aceasta oferă o culoare roșie cârnaților și îi face și ceva mai picanți, sau dulci, în funcție de caz.

Unele persoane folosesc boia de ardei iute, verdețuri, chimen, dar și cimbru. De asemenea, din cârnații de casă nu lipsește nici piperul roșu și verde.

Nu trebuie decât să amesteci carnea tocată cu toate condimentele, alături de apă rece. Mațele trebuie spălate iar apoi umplute cu această compoziție.

Cârnații vor fi lăsați la scurs și uscat. Aceasta este rețeta tradițională din zona Moldovei. În Ardeal pe de altă parte, cârnații de casă se fac din carne de porc și doar cu cimbru, însă și aici e nevoie de grăsime.

Mai exact, este vorba despre 80% carne și 20% grăsime. După preferințe însă, se poate adăuga și carne de oaie, dar și de vită. Cârnații de casă oricum ies delicioși, iar condimentele adăugate fac diferența.

Comments are closed.