SĂNĂTATE

Fructul care îmbunătățește digestia

Consumul zilnic al unei singure banane te poate ajuta să-ți crești aportul de vitamine și minerale. Pot fi ușor adăugate într-o dietă și în boluri cu cereale, salate de fructe, smoothie-uri sau deserturi.

Banana are un conținut ridicat de vitamina B2, vitamina B6, vitamina C, potasiu, magneziu, antioxidanți și fibre. Aceasta nu conține grăsimi și are în compoziție puține proteine.

Se recomandă să limitezi consumul deoarece carbohidrații săi se pot transforma într-un aport ridicat de zahăr. Din această cauza poate provoca o creștere nedorită a tensiunii arteriale.

Totodată, bananele pot avea efecte benefice asupra somnului deoarece conțin: triptofan, magneziu și potasiu. Acestea susțin sănătatea sistemului nervos.

Poate avea proprietăți antioxidante, care poate reduce balonarea. Aceștia se asociază cu un risc redus de apariție a afecțiunilor cardiace și degenerescenței maculare. În plus, sunt o sursă de dopamină și catechine, care pot preveni efectele dăunătoare ale stresului oxidativ și pot încetini procesul de îmbătrânire.

Bananele pot avea efecte importante asupra diabetului de tip 2. Aportul zilnic de amidon rezistent poate îmbunătăți sensibilitatea la insulină, ceea ce poate permite organismului să răspundă mai bine la acest hormon.

Poate susține procesul de slăbire și asigura senzație de sațietate pe parcursul zilei datorită concentrațiilor ridicate de fibre. Fibrele solubile pot adăuga volum scaunului și pot încetini digestia. Totodată, este indicat să asociezi acest fruct cu un aliment bogat în proteine.

Banana conține un prebiotic care contribuie la îmbunătățirea capacității organismului de a absorbi calciul.

Fibrele solubile conținute de se dizolvă în lichid pentru a forma un gel în timpul digestiei. Bananele crude conțin amidon rezistent și pot echilibra nivelurile de zahăr din sânge și apetitul pe parcursul zilei.

Bananele necoapte conțin amidon rezistent, un prebiotic benefic pentru sănătatea intestinului gros. Acesta poate hrăni bacteriile intestinale bune, denumite probiotice. De aceea banana este fructul care poate reduce balonarea.

Zaharurile naturale, alături de carbohidrați reprezintă o modalitate eficientă de a-ți asigura energie pe toată perioada zilei.

Bananele reprezintă o sursă bună de potasiu, un mineral ce poate ajuta la scăderea tensiunii arteriale și la diminuarea riscului de a dezvolta hipertensiune arterială. De asemenea, acestea pot contracara efectele sodiului și pot echilibra alimentația. În plus, nivelul ridicat de potasiu poate proteja sănătatea rinichilor.

Comments are closed.