TIPS

Răcește berea rapid

Pentru o răcire rapidă a berii pune într-o găleată apă rece, apoi adaugă cuburi de gheață și presară sare de masă. Amestecul trebuie să fie format din trei părți aproximativ egale în greutate.

Amestecați puternic amestecul, adăugați sticlele, amestecați din nou, așteptați câteva minute și amestecați din nou și din nou. Amestecul răcește berea după aproximativ zece minute.

Dizolvarea structurii cristaline a sării creează răceală. Acest lucru face ca punctul de îngheț al apei să scadă.

Într-un timp foarte scurt puteți măsura o temperatură a apei de -10 grade. Cu cât se dizolvă mai multe particule în apa cu gheață, cu atât scade punctul de îngheț al acestuia. Cuburile de gheață încep să se topească, iar apa devine din ce în ce mai rece.

Sarea continuă să se dizolve și temperatura soluției de sare continuă să scadă.

Comments are closed.