LIFESTYLE

Alimentele care te ajută la slăbit

Pentru cei care doresc să slăbească înainte de sărbători, nu este întotdeauna suficient să facă exerciții fizice pentru a ajunge la greutatea mult dorită. În schimb, o dietă corectă, bogată în alimente hrănitoare, este cheia pentru a da jos kilogramele.

Experții în fitness spun că există două grupe principale de alimente care ajută cel mai mult la pierderea în greutate: proteinele și carbohidrații.

Pentru a slăbi, cinci alimente trebuie să fie incluse în dieta de zi cu zi:

  • Orezul brun este foarte eficient pentru cei care fac exerciții fizice. Conține nutrienți-cheie: carbohidrați, proteine ​​și antioxidanți, precum și grăsimi sănătoase care oferă energie în timpul antrenamentelor.
    În pus, ne ajută să ne simțim mai sătui o perioadă mai lungă de timp datorită conținutului ridicat de fibre.
    Experții sugerează ca orezul brun să fie mâncat cu rinichi sau fasole neagră pentru un plus de proteine.
  • Iaurtul grecesc este esențial într-o dietă, datorită conținutului ridicat de proteine. Deoarece are un conținut scăzut de calorii și zahăr, poate ajuta la slăbit.
    De asemenea, are probiotice care întăresc sistemul imunitar și sănătatea intestinală. Pentru o gustare și mai sănătoasă, încercați să adăugați la iaurt o mână de migdale.
  • Ouăle pot ajuta foarte mult la pierderea în greutate datorită proteinelor și grăsimilor sănătoase.„Pentru a ajuta la creșterea masei musculare și scăderea în greutate, ouăle poșate sau fierte sunt cel mai sănătos mod de a le consuma.
    Astfel se păstrează majoritatea nutrienților și nu necesită calorii în plus, precum uleiul. Mâncați ouăle cu pâine integrală pentru un aport ridicat de proteine ​​și fibre”, spun experții.
  • Terciul de ovăz (porridge) este un preparat simplu de făcut și cu multe beneficii pentru sănătate.
    Un mic dejun cu terci din ovăz este cu adevărat eficient în creșterea rezistenței. Potrivit experților, este plin de carbohidrați sănătoși și proteine ​​care oferă multă energie pentru antrenamente.
  • Cartofii dulci sunt un alt carbohidrat sănătos care pot ajuta la pierderea kilogramelor, deoarece combinația de fibre și apă este foarte sățioasă.
    De asemenea, conțin nutrienți, cum ar fi vitamina A și potasiu, care contribuie la formarea mușchilor. Experții sugerează combinarea cartofilor dulci cu ardei roșu, care conține anti-inflamatori antioxidanți.

Comments are closed.