SĂNĂTATE

Hidratarea în sezonul rece

Corpul nostru este format din apă în proporție de 70% și are nevoie de o bună hidratare pentru ca toate elementele vitale să funcționeze bine.

Corpul folosește apa în toate celulele, organele și țesuturile sale pentru a regla și menține toate funcțiile corpului.

În lunile de vară, organismul pierde multă apă prin transpirație, digestie și urinare. Este recomandat să bei 8-10 pahare de apă în fiecare zi pentru a preveni deshidratarea.

Deshidratarea este cauza principală a epuizării, oboselii și a multor boli cronice. Pe lângă riscul de afecțiuni, duce și la pierderea forței și a rezistenței și poate pune viața în pericol.

Deshidratarea are loc atunci când corpul tău pierde mai multe lichide decât ai absorbit. Când conținutul normal de apă al corpului tău este redus, acesta perturbă echilibrul mineralelor precum zahărul și sărurile din organism, ceea ce afectează modul în care acesta funcționează.

Unele dintre semnele de avertizare timpurii ale deshidratării includ:

  • Senzație de extrem de sete
  • Uscăciune în gură
  • Oboseală extremă
  • Aveți urină de culoare închisă, cu miros puternic
  • Urinare mai rară decât de obicei.

În sezonul rece transpirăm mai puțin și aerul din jurul nostru devine mai uscat. Corpul primeștr mai puțină umiditate din atmosferă, în timp ce consumul de lichide devine mai mic în comparație cu verile.

Deoarece iarna nu ne este prea sete, experții în sănătate spun că tendința de a fi deshidratați este mult mai mare.

Nu este necesar să bei foarte multe pahare de apă, deoarece poți să te simți rău. Ia înghițituri mici pe parcursul zilei pentru a te asigura că corpul este suficient de hidratat.

De asemenea, organismul poate fi hidratat prin diverse alte mijloace, cum ar fi băuturi, cum ar fi ceaiurile fierbinți și supe, care oferă, de asemenea, o nutriție adecvată organismului. Experții spun că cel puțin patru căni de ceai verde sau două boluri de supă sunt buni agenți de hidratare.

Câteva sfaturi importante pentru a rămâne hidratat pe tot parcursul zilei includ:

  1. Mănâncă supe cu legume de sezon si supe de carne pentru a te mentine hidratat iarna. Supa conține multă apă împreună cu proteine ​​și vitamine și, prin urmare, vă poate ajuta să vă mențineți hidratat. Adăugați legume precum spanacul, morcovii și fasolea, pentru un impuls nutrițional.
  2. Începe ziua cu apă caldă, infuzată cu miere și lămâie în fiecare zi. Ajută la hidratare și este benefic în menținerea sistemului imunitar întărit și reglat. Atât mierea, cât și lămâia ajută organismul să lupte împotriva gripei și a altor infecții.
  3. Bea ceai verde într-o varietate de arome care asigură hidratare, precum și antioxidanți care țin la distanță radicalii liberi.
  4. Include în dietă fructe și legume pe bază de apă, care sunt surse naturale de apă. Ele te vor ajuta să te menții hidratat și sănătos.

Comments are closed.