SĂNĂTATE

Ce să mănânci seara ca să slăbești

În timpul nopții corpul tău arde calorii, chiar dacă nu faci niciun fel de mișcare. Ca să arzi însă eficient calorii noaptea, este esențial să ții cont și de alegerile alimentare pe care le faci ziua.

Numărul de calorii pe care îl arzi noaptea este destul de mic, iar procentul exact depinde de mai mulți factori: greutate, nivelul de activitate fizică zilnic, metabolism (mai rapid sau mai lent), durata somnului și chiar si temperatura din dormitor.

În funcție de numărul de kg și de numărul de ore dormite pe noapte, se face un calcul. O femeie care cântărește 55 de kilograme arde în jur de 51 de calorii într-o oră de somn, iar în 8h, 408 calorii. Cu cât greutatea este mai mare, cu atât se pierd mai multe calorii în timpul somnului.

Când ți-e foame și nu mănânci, metabolismul tău încetinește pentru a conserva caloriile și energia. Iar dacă te culci cu stomacul gol, este posibil să arzi foarte puține calorii. Dacă ai luat cina înainte de ora 20.00 și ți s-a făcut foame poți mânca o gustare până te culci: un fruct, lapte cu cereale integrale, nuci și seminte.

Iaurtul grecesc are un aport mic de calorii, și veți obține efectul de relaxare oferit de triptofanul din produsele lactate, precum și aportul de proteine satisfăcător. În plus, iaurtul poate ajuta la calmarea stomacului, așa încât este puțin probabil să vă treziți cu arsuri la stomac sau indigestie, beneficiind în schimb de un somn odihnitor.

Curcanul este plin de triptofan, care induce somnul, are conținut scăzut de grăsimi și conține proteine de înaltă calitate. Câteva felii nu vă vor aduce mai mult de 400 de kj.

Comments are closed.