TIPS

Rețeta pentru niște sarmale bune

Dacă vrei să pregătești sarmale, dar varza murată este fie prea acră sau prea sărată, atunci putem să spălăm frunzele în apă călduță sau le punem în apă timp de o oră înainte de a ne apuca să pregătim sarmalele.

Folosește un amestec de carne tocată de porc și de vită, o jumătate de ceașcă de orez, 200 de grame ceapă, dar și costițe afumate pentru a avea un gust și mai bun. Și folosește circa două kilograme de varză acră.

În ceea ce privește condimentele, poți folosi 2-3 frunze de dafin, cimbru, mărar, sare, piper.

Pentru o carne fragedă curăţă ceapa și toacă mărunt, după care pune la călit în puțin ulei, la foc mic, până când devine sticloasă. Se adaugă orezul spălat în prealabil. Se lasă la foc mic două minute, amestecând continuu.

Pune carnea într-un castron mare, apoi adaugă ceapa şi orezul călite mai devreme, piper măcinat, cimbru uscat, mărar tocat. Pune la acest amestec şi o ceșcuță de apă rece, care are rolul de a frăgezi carnea.

Comments are closed.