SĂNĂTATE

Cum să ții mahmureala departe

Un medic australian a dezvăluit cinci trucuri pentru ca mahmureala să nu ne afecteze prea tare. Ar trebui să ne ferim de alcoolul cu bule sau să limităm consumul cât de poate de mult pentru că este absorbit mai repede în sânge. De asemenea, să avem grijă de microbiomul intestinal și să consumăm alimente bogate în probiotice.

Dacă vrem să ne trezim proaspeți și fără dureri de cap după o noapte de petrecere, stropită cu alcool, ar trebui să ne ferim de băuturile cu bule, care sunt un coșmar pentru ficat și sânge.

  • În zilele premergătoare unei petreceri ar trebui să acordăm o atenție sporită sănătății intestinale, iar acest lucru îl putem face simplu, consumând leguminoase și alte alimente pe bază de plante, care vor satisface și poftele generate de mahmureală, de mâncăruri sărate sau grase.
  • O altă idee grozavă este limitarea consumului de băuturi alcoolice cu acid, care ne fac să ne îmbătăm mai repede. “Bulele fac ca alcoolul să fie absorbit mai rapid în fluxul sanguin, depășind capacitatea ficatului de a-l digera cu o asemenea viteză. Cu cât concentrația de alcool din sânge este mai mare, cu atât impactul este mai toxic”, a spus dr. Rossi. Așadar, vinul este o alegere mai bună decât șampania sau prosecco-ul.
  • Cocktailurile care conțin sucuri sau siropuri cu îndulcitori artificiali duc la o concentrație de alcool în sânge cu 25% mai mare față de băuturile cu zahăr. Cel mai bine ar fi ca sucurile dulci să fie schimbate cu fructe de pădure congelate și apă plată: “Făcând acest lucru, mulțumită conținutului de apă, se va încetini și mai mult absorbția alcoolului”, a menționat nutriționista.
  • Nu ar trebui să bem niciodată fără a fi mâncat ceva înainte. Cu o oră-două înainte de a bea alcool, ar trebui să mâncăm, dând astfel o șansă ficatului de a ține pasul și pentru a încetini absorbția alcoolului. Alimentele bogate în proteine sunt o variantă bună.
  • Hidratarea este cheia pentru a scăpa de o eventuală mahmureală. Apa băută înainte, printre paharele cu alcool, dar și după reprezintă cel mai la îndemână lucru pe care-l putem face.

Comments are closed.