SĂNĂTATE

Efectele abstinenței alcoolice asupra organismului

Abstinența alcoolică pentru 31 de zile vă poate îmbunătăți sănătatea, precum și schimbarea majoră care se produce la doar o oră de la renunțarea la alcool.

Renunțarea la alcool pentru o lună îți poate transforma starea de sănătate, cu condiția ca apoi să bei moderat, să nu faci excese.

Pe o perioadă de o lună, abținerea de la alcool vă poate ajuta să vă mențineți o greutate corporală sănătoasă, ținând cont și de alimentele pe care obișnuiți să le consumați și de stilul general de viață. Majoritatea tipurilor de alcool conțin sare și zahăr, două ingrediente care duc la balonare și inflamație.

Deoarece alcoolul este greu de procesat de organism și este absorbit rapid, chiar și pe termen scurt poate exercita o presiune suplimentară asupra ficatului, deoarece acest organ poate procesa doar circa o băutură pe oră.

Îmbunătățirea memoriei, claritatea mentală, creșterea capacității de concentrare, reducerea riscului de depresie și anxietate și un somn odihnitor, precum și pierderea kilogramelor în plus și reducerea presiunii asupra ficatului, care începe să se curețe la doar o oră de la ultima băutură, sunt câteva dintre efectele pozitive care se observă rapid.

Comments are closed.