Salata de icre se poate realiza după diferite rețete. Fiecare gospodină deține un anumit truc sau un ingredient secret menit să îmbunătățească gustul preparatului său culinar.
Indiferent că preferi să urmezi pașii rețetei clasice, frecând icrele cu ulei, sau ești genul care se aventurează în rețete puțin mai complexe, iată cum se prepară cele mai bune icre de crap.
Secretul gospodinelor este să adauge miez înmuiat de pâine sau griș fiert, pentru ca salata de icre să iasă aerată și extrem de pufoasă. Gustul va fi delicios, iar icrele vor crește în volum. Dacă preferi să freci icrele doar cu ulei, atunci salata ta va fi mult mai densă.
Dacă gătești icre proaspete, nu uita că trebuie să le separi de mebrana care le unește (se dau prin sita cu găuri mari) si apoi se pune sare din abundență.
Mai departe, icrele se vor așeza într-un recipient închis si se vor pune la frigider. Important de reținut este că icrele pot rezista la refrigerator și timp de 2-3 luni. Ele se pot prepara și imediat, dacă vrei să mănânci cât mai repede din ele.
Rețetă salată de icre cu pâine
Ingrediente:
– 100 g icre sărate
– miezul de la 2 felii medii de pâine,
– 350 ml ulei de floarea soarelui,
– 100 – 150 ml apă minerală,
– 1 ceapă mică tocată fin,
– zeamă de lămâie.
Mod de preparare
Ceapa se toacă mărunt de tot. Apoi, măsori uleiul cu un pahar gradat. Icrele de crap le-am scos direct din frigider. Iei două felii de pâine și le cureți de miez, scriu cei de la Savori Urbane.
Miezul de pâine se înmoaie în apă călduță si se stoarce ușor în pumni. Într-un castron mai mare vei așeza icrele de crap sărate și miezul de paine. Bați icrele și pâinea cu mixerul, pana ce amestecul devine omogen.
În continuare, vei încorpora, treptat, uleiul măsurat în salata de icre. Dacă ți se pare prea densă, atunci poți să adaugi puțină apă minerală. Poți adăuga și 150 sau 200 ml de apă minerală, treptat, în salata de icre, iar ea va deveni moală, aerată și delicioasă.
Recent Comments