SĂNĂTATE

Oprește aerul condiționat înainte de a opri mașina

Odată cu venirea verii și creșterea temperaturilor, utilizarea aerului condiționat devine esențială pentru șoferi. Lăsarea aerului condiționat pornit, atunci când opriți mașina poate avea multe consecințe negative.

Este crucial să țineți cont de următoarele recomandări pentru a proteja și a minimiza impactul căldurii extreme asupra mașinilor.

Parcarea la umbră ori de câte ori este posibil când ieșiți afară este o măsură cheie pentru a evita radiația solară directă. Pentru interior, utilizarea unui parasolar protejează elementele din plastic și din piele de razele nocive ale soarelui, care ar putea accelera deteriorarea acestora.

Compresorul de aer condiționat sau de climatizare necesită o cantitate considerabilă de energie pentru a funcționa. Dacă este activată la pornirea mașinii sau dacă nu este oprită înainte de a opri vehiculul, bateria poate suferi o uzură excesivă, scurtându-și semnificativ durata de viață.

Cu toate acestea, o problemă și mai gravă este acumularea de umezeală în canalele de ventilație, ceea ce poate conduce către reparații costisitoare. Condensul generat de compresor se poate acumula în aceste pasaje și poate cauza daune considerabile.

Este recomandat să opriți aerul condiționat cu câteva minute înainte de a opri mașina. Acest lucru permite refacerea corectă a bateriei, iar umezeala să se evapore în mod natural. Urmând acest sfat, piesele mașinii vor rămâne reci și viitoarele probleme mecanice vor fi evitate.

Comments are closed.