SĂNĂTATE

Consumul zilnic de vin roșu

Consumul moderat de vin roșu poate aduce beneficii pentru sănătate, însă exagerarea poate avea consecințe negative asupra organismului.

1-2 pahare de vin roșu pe zi pot contribui la îmbunătățirea unor aspecte legate de sănătate, dar este esențial să se mențină o limită între moderare și exces.

Beneficiile vinului roșu, obținut în mod natural, pot include scăderea colesterolului, susțin funcția cognitivă și contribuie la longevitate.

Din punct de vedere nutrițional, un pahar de vin roșu de calitate conține potasiu, fosfor, fluor, antioxidanți și vitaminele B2, B3 și B6.

Consumul moderat de vin roșu înainte de culcare contribuie la îmbunătățirea calității somnului, datorită efectelor liniștitoare ale alcoolului. Cu toate acestea, alcoolul poate afecta somnul REM și sănătatea generală.

Vinul roșu, bogat în polifenoli din struguri, poate combate stresul oxidativ, oferind beneficii antioxidante. Aceasta poate fi o alternativă la consumul de struguri proaspeți în situații de stres prelungit.

Vinul roșu poate fi sățios, contribuind la reducerea poftelor alimentare.

Vinul roșu are efect afrodisiac datorită stimulării circulației sanguine și efectului dezinhibant al alcoolului.

Consumul moderat de vin roșu este asociat cu o șansă mai mică de dezvoltare a diabetului de tip 2, dar se recomandă consultarea medicului înainte de includerea alcoolului în dieta diabeticilor.

Comments are closed.