SĂNĂTATE

Odihnă ca la carte

Un somn odihnitor contribuie la sănătatea creierului, în mod special.

Obiceiurile proaste pot fi înlocuite cu cititul câtorva pagini, care este un exercițiu bun nu doar pentru somn.

Un alt obicei sănătos pe care ar trebui să îl adoptăm se referă la ora de trezire, care trebuie să fie una matinală. În vacanţă, faceţi tot posibilul să lăsaţi telefoanele, mailuri, să lăsaţi toate aceste suprasolicitări care vin din afară şi care vă conturbă creierul.

Pe măsură ce înaintezi în viață, cortexul celebral, care este stratul exterior al creierului, se subțiază. Acest lucru este vizibil, în special, în lobul frontal și hipocamp, care sunt importante pentru emoțiile memoriei și navigație,

Materia albă se micșorează, iar creierul generează mai puțini mesageri chimici, precum dopamina și serotonina, care duc la procesarea cognitivă mai lentă.

Neurologii au descoperit modificarea unei benzi specifice de unde cerebrale, implicate în funcții cognitive, precum concentrarea viselor și recuperarea memoriei.

Chiar înainte de a muri, creierul tău își poate aminti evenimente importante din viață, ceea ce ar putea explica de ce cei care au experiențe de moartă iminentă raportează raportează că și-au văzut viețile trecând prin fața lor. Iar creierul tău nu încetează să funcționeze nici dacă ești mort.

Comments are closed.