Pentru că ouăle umplute sunt nelipsite de pe masa de Crăciun, există o rețetă care te va ajuta să obții cel mai bun preparat, în mai puțin de jumătate de oră.
Secretul pentru compoziție este să adaugi smântână bogată în grăsmi. Aceasta va da un gust aparte și o consistență cremoasă ouălor tale umplute.
Pentru a găti ouă umplute e nevoie doar de câteva ingrediente:
- 10 ouă,
- sare,
- 3 linguri muștar,
- ulei,
- 50 g pate,
- 2 linguri smântână,
- pătrunjel verde pentru decor.
Acum că ai găsit toate ingredientele, te poți apuca de rețeta propriu-zisă. Vei pune 8 ouă la fiert, la foc mediu. După ce apa va începe să fiarbă, o vei lăsa încă 10 minute, pentru ca oul să fie fiert tare.
Deîndată ce ouăle au fiert bine de tot, iei cratița de pe foc și pui ouăle sub jet de apă, ca să se răcească. Apoi le vei curăța cu grijă de coajă.
Vei tăia oul în două și vei separa albușul de gălbenuș. Într-un bol, vei pregăti maioneza din două gălbenusuri și puțin ulei.
La final, nu uita să adaugi 2 linguri de smântână grasă. Gălbenușurile se pisează cu furculița, apoi vei adauga pateul, sare (după gust) și 2 linguri de maioneză.
În umplutura ouălor umplute poți adăuga și piper, cimbru, codițe de ceapă verde, castraveți murați sau gogoșari în oțet, tăiați cubulețe.
Amesteci ingredientele până ce vei obține o pastă omogenă, pe care o vei folosi să umpli ouăle. La final, le poți orna cu pătrunjel verde sau bucățele de castravete murat.
Apoi, ouăle umplute se pun la frigider pentru cel puțin 2 ore înainte de a fi servite, suficient timp cât umplutură să se întărească, iar ouăle să capete o consistență potrivită.
Recent Comments