SĂNĂTATE

Necesarul de pâine dintr-o zi

Pâinea este unul dintre alimentele de bază ale alimentației românilor. Consumul de pâine se determină în funcție de vârstă, sex, greutate, activitate fizică și stare de sănătate.

Pâinea este unul dintre alimentele de bază ale alimentației românilor. Consumul de pâine se determină în funcție de vârstă, sex, greutate, activitate fizică și stare de sănătate.

Meniul echilibrat cuprinde și pâinea, dar în cantități moderate. Specialiști recomandă consumul a 150 g de pâine în cazul persoanelor care au câteva kilograme în plus. Cantitatea maximă recomandată pentru un stil de viață sănătos este de 200 g pe zi.

Cantitatea de pâine consumată se stabiliește în funcție de anumiți factori, precum nevoile calorice sau efortul fizic depus. Cu cât o persoană este mai activă, cu atât consumul de pâine va fi mai mare pentru ea.
Datorită aportului de fibre, minerale și vitamina B, acest produs pe bază de cereale poate fi un adevărat ”combustibil” pentru persoanele active.

Pâinea ajută la reglarea metabolismului și a sistemului nervos. Vitamina B din compoziția sa, dar și mineralele și fierul sunt esențiale pentru a menține un nivel optim de oxigen în sânge.
Fibrele alimentare din pâine sunt benefice pentru sănătatea intestinelor.

Pe piață există diferite tipuri de pâine, de la cea integrală, cu semințe, cu cartofi sau cea cu albă, clasică. Specialiștii recomandă pâinea integrală, tot ea fiind cea care conține cea mai mare cantitate de nutrienți.

Comments are closed.