CASA

Raportul ciment/nisip pentru beton

Vara este un timp pentru renovări. Dacă aveți nevoie de puțin beton pentru renovarea planificată, va trebui să îl amestecați singur.

Este necesar să știți care ar trebui să fie raportul dintre ciment și nisip pentru beton.

Nisipul este un element cheie al betonului și calitatea acestuia este esențială pentru calitatea betonului în sine. Trebuie să fie curat, cu cel mult 5% impurități și, nu prea fin – 2-3 mm este o dimensiune ideală a particulei.

De asemenea, în beton trebuie adăugat pietriș pentru obținerea unei rezistențe adecvate. Toate aceste materiale ar trebui să fie în cantitățile și raportul potrivit pentru a obține beton de calitate și care să nu aibă probleme. Fisurile și betonul prăbușit reprezintă erori de proporție, turnare, pregătire sau uscare în sine.

Dacă nu mențineți betonul umed în timp ce se întărește, este posibil să se crape. Udați cu apă rece, poate direct cu furtunul, pentru a nu crăpa și a face compromisuri.

Pentru 1 metru cub de M 300 veți avea nevoie de 382 de kilograme de ciment M 400, 705 de kilograme de nisip, 1080 de kilograme de pietriș și 220 de litri de apă. Evident, nisipul este aproape dublul raportului de ciment la M 300. Cu toate acestea, cu alte tipuri, kilogramele necesare de nisip și ciment vor fi diferite. Din fericire, există o mulțime de calculatoare și tabele online care vă vor ajuta să vă dați seama de sumele de care aveți nevoie și de raportul corect.

O soluție pentru tine pe care o vei înțelege – o găleată de ciment, puțin peste o găleată și jumătate de nisip, adică cimentul și nisipul sunt într-un raport de aproape 1:2, 3 găleți de pietriș. Aceasta este ceea ce numim o rețetă ușoară de beton.

Sfaturi utile

– Având în vedere că cimentul, chiar dacă este depozitat corespunzător, își pierde foarte repede calitatea, nu faceți suprastoc, cumpărați doar cantitatea necesară și puțin deasupra pentru rezervă. Astfel vei economisi bani și nu vei transporta saci și pungi excesiv de grele pe care nici nu le vei folosi și nici nu le vei putea depozita o perioadă îndelungată.

– Dacă nu sunteți familiarizat cu diferitele mărci și tipuri de ciment, consultați un profesionist care să vă ajute să alegeți cel mai bun pentru afacerea dvs.

– Pentru mai multă rezistență, creșteți cantitatea de ciment.

– Amestecarea betonului la domiciliu se folosește pentru cantități mici. Dacă cantitatea de care aveți nevoie nu este potrivită pentru prepararea manuală, dar este prea mică pentru a putea comanda gata făcută, căutați betoniere de uz casnic.

Comments are closed.