LIFESTYLE

Rețeta de sos de usturoi cu ierburi

Sosul de usturoi cu ierburi poate fi folosit pentru dresingul salatelor sau pentru cartofi. De asemenea, îl puteți folosi pentru preparatele la grătar și multe alte feluri de mâncare pe care le preferați.

Pentru realizare sos vei avea nevoie de 400g de smântână, 400g de maioneză și o căpățână de usturoi. În plus trebuie să ai o legătură de ceapă verde și una de mărar proaspăt.

Pentru început, amestecă într-un castron adânc smântâna și maioneza. Ulterior, spală toate verdețurile sub jet de apă și usucă-le. Taie ceapa verde și adaug-o în castronul cu smântână și maioneză. Pătrunjelul și mărarul se toacă mărunt și se pun în compoziția pe care ai făcut-o.

Curăță usturoiul și presează-l prin presă în sos. Se adăugă sare după gust. Amestecă întreaga compoziție și sosul este gata de mâncat. De precizat că sosul de usturoi se servește cel mai bine rece.

O altă rețetă pentru sosul de usturoi este sosul Aioli. Pentru acesta vei avea nevoie de patru căței mari de usturoi tăiați, jumătate de linguriță sare, o linguriță de suc de lămâie, 120 ml de ulei de măsline extravirgin și o linguriță de apă. Poți adăuga mai multe lingurițe de apă pentru a regla textura dacă este necesar.

Pentru această rețetă vei avea nevoie de un mojar. În acesta vei freca usturoiul cu sarea timp de 4-5 minute. Se adaugă sucul de lămâie și se amestecă. La fel ca la maioneză, se adaugă uleiul linguriță cu linguriță și amestecă bine după fiecare adăugare până ce sosul Aioli începe să capete o textură ca de maioneză.
În cazul în care a devenit prea consistent adăugați puțină apă. Acest sos poate fi păstrat la frigider timp de 24 h.

Sosul de usturoi, cât și sosul Aioli poate fi servit alături de preparate din carne, cartofi prăjiți sau făcuți la cuptor. Mai mult decât atât, îl poți servi chiar direct pe pâine.

Comments are closed.