SĂNĂTATE

Ce se întâmplă când nu mai faci sex

Motivele pentru care nu faci sex în mod regulat, sau deloc, pot fi numeroase. Abstinența? Nu ai întâlnit persoana potrivită? Distanța mare vă ține despărțiți? Conflictele sau tensiunile vă țin în pană de inspirație?

Unul dintre beneficiile de a avea orgasme este că ajută cu crampele. Orgasmele pot ameliora durerea și tensiunea. Orgasmele eliberează endorfine care relaxează corpul. În cazul lipsei de sex, femeile pot experimenta o creștere a durerii.

Cu toate acestea, sexul nu este singura modalitate de a obține o ușurare a acelor crampe dureroase. Creșteți endorfinele în alte moduri – cum ar fi exercițiile fizice, consumul de ciocolată sau consumul de vin.

Dacă ești suficient de norocoasă să experimentezi un orgasm atunci când faci sex, culegi multiple beneficii, inclusiv un flux sanguin crescut în zona vaginală. Aceasta este o veste bună pentru femeile care îmbătrânesc. Nivelul de estrogen scade pe măsură ce femeile îmbătrânesc, ceea ce poate face ca pereții vaginali să devină mai subțiri și mai puțin lubrifiați.

Nu doar femeile se confruntă cu consecințele unei vieți sexuale absente. Bărbații plătesc un preț fizic, iar dezavantajul pentru ei poate fi destul de serios, sănătatea prostatei fiind în joc.

Studiile au arătat un risc mai mic de cancer de prostată în cazul ejaculării regulate (de cel puțin 21 de ori pe lună față de bărbații care ejaculează de 4-7 ori pe lună). Bărbații aflați la capătul inferior al scalei de frecvență a ejaculării (0-3 ori pe lună) au avut, de asemenea, un risc crescut de a muri din cauza altor probleme medicale.

Această fiziologie ar putea fi unul dintre motivele pentru care bărbații au pofte sexuale mai puternice decât femeile. Ei se gândesc mai mult la asta și o caută mai mult, poate pentru că sănătatea prostatei lor depinde de ea.

Sexul săptămânal îți stimulează sistemul imunitar prin creșterea nivelului unei substanțe care luptă împotriva germenilor, numită imunoglobulină A sau IgA.

Din nefericire, dacă vă aflați într-o pauză sexuală, s-ar putea să fiți pur și simplu mai predispus la răceală sau gripă. Persoanele dintr-un studiu care au făcut sex o dată sau de două ori pe săptămână s-au bucurat de o creștere cu 30% a IgA, comparativ cu cei care făceau sex rar sau niciodată.

Dacă ați încetat să mai faceți sex în viitorul apropiat, încercați să nu vă faceți griji. Vă puteți uita la modalități mai tradiționale de a vă stimula sistemul imunitar, cum ar fi alimentele bogate în nutrienți.

Ai avut vreodată una dintre acele zile în care spatele a început să te doară din momentul în care te-ai trezit? Este greu să te gândești la altceva atunci când mușchii tăi se comportă greșit și îți provoacă suferință. Iar dacă te afli în mijlocul unei secete sexuale, s-ar putea ca acele dureri tipice să ți se pară mai grave decât de obicei.

Sexul este un analgezic natural. În timpul sexului, eliberăm endorfine care ne pot ajuta să reducem durerea și stresul. Endorfinele pot fi, de asemenea, denumite morfina naturală a organismului, datorită efectelor lor naturale de eliminare a durerii.

Există o legătură puternică între sex și somn. De multe ori, oboseala este un mare obstacol într-o relație, împiedicând libidoul și interesul general pentru sex. Și cel puțin un studiu a arătat că, cu cât un individ doarme mai mult, cu atât dorința sa sexuală este mai mare a doua zi. Dar relația dintre sex și somn nu este o stradă cu sens unic. Sexul te poate ajuta să dormi și poate îmbunătăți calitatea somnului pe care îl obții.

Dacă vă răsuciți și vă întoarceți mai mult decât de obicei, ar trebui să încercați să evitați cofeina, nicotina sau alcoolul în apropierea orei de culcare. De asemenea, ar trebui să evitați să faceți exerciții fizice noaptea târziu și să luați în considerare meditația pentru a vă ușura somnul, ajutându-vă să vă odihniți cât mai bine.

Cei care se abțin de la sex pot experimenta o stare de moleșeală. Cum sexul furnizează endorfine care ridică starea de spirit, nu este de mirare că oamenii s-ar putea simți leneși și mai puțin energici.

Poate că soluția este să îți crești nivelul de activitate sexuală, adăugând puțină glorie matinală la rutina ta.

A face schimbări în dieta ta este o modalitate excelentă de a-ți spori energia și motivația. Caută alimente sănătoase, integrale. S-ar putea să descoperi că, dacă mănânci bine, vei fi motivat să ieși și să faci exerciții fizice – ceea ce este încă un plus pentru corpul tău.

Dacă sexul este ceea ce îți dorești și dacă nu-l ai simți că îți lipsește ceva și dacă definești sexul prin activitate erotică în parteneriat…, atunci oprirea poate duce la scăderea sentimentului de conexiune și intimitate pentru cei care au relații, ceea ce poate provoca, la rândul său, sentimente de… anxietate.

Pentru persoanele singure care involuntar nu fac sex, pot exista sentimente de suferință, respingere, furie și așa mai departe.

Dacă te trezești că îți dorești ca lucrurile să fie diferite – fie că asta înseamnă să îți dorești o viață sexuală mai activă sau o relație sexuală mai sănătoasă cu partenerul tău – află că sentimentele tale sunt naturale și normale. Dacă ți se pare că anxietatea a devenit dificil de gestionat, ia în considerare posibilitatea de a vorbi cu un profesionist din domeniul sănătății.

Este posibil să începi să devii uituc atunci când nu mai faci sex. Nu se poate nega legătura dintre minte și corp.

Comments are closed.