TIPS

Ce poți face cu cojile de cartofi

Coaja cartofului conține substanțe care acționează ca degresant. Din acest motiv, cojile de cartofi pot fi folosite pentru realizarea detergenților de bucătărie, dar și pentru alte suprafețe.

Acest produs realizat din coji de cartofi nu conține substanțe chimice. Utilizarea sa promovează grija pentru mediu și evită reacțiile alergice pe care le provoacă, adesea, substanțele chimice.

Durata acestui produs natural este scurtă, cel mult 5-6 zile. Prin urmare, este necesar să pregătești o anumită cantitate de fiecare dată când dorești să-l utilizezi.

Poți folosi apa în care ai fiert cartofi pentru a înmuia grăsimea care s-a lipit de vesela și de ustensilele de bucătărie. Trebuie doar să torni apa în care ai fiert cartofii într-un lighean, cât este încă fierbinte, și să pui vasele murdare.

Se lasă să acționeze aproximativ 15 sau 20 de minute. După acest timp, spală vasele cu un burete și clătește-le bine.

O altă opțiune este să păstrezi într-un borcan cojile de cartofi, proaspăt curățați. Adaugă apoi apă clocotită.

După aproximativ 30-40 de minute, agită puternic amestecul din borcan. În acest moment vei observa că se va forma o cantitate bună de spumă. Dă borcanul la rece toată noaptea: îl poți pune în cămară sau frigider. A doua zi folosește lichidul din borcan pentru a spăla vasele.

Componentele cojilor de cartofi ajută la îndepărtarea grăsimii care rămâne încrustată pe diferite tipuri de suprafețe. Prin urmare, pot fi folosite la prepararea unui detergent ecologic pentru degresarea vaselor, dar și a hainelor.

Dacă ai descoperit o pată de grăsime pe una dintre hainele tale preferate, poți să freci pata cu o bucată mică de coajă de cartofi. Cu toate acestea, această procedură nu trebuie aplicată articolelor de îmbrăcăminte delicate, deoarece unele țesături necesită produse speciale pentru a se menține în stare bună.

Comments are closed.