TIPS

Cum faci cele mai bune șnițele

Șnițelele se numără printre preferatele adulților și copiilor. Indiferent că le faci din carne de pui, vită sau porc, acestea trebuie să fie crocante la exterior și fragede la interior.

Fiecare bucătar consacrat are o serie de trucuri atunci când vine vorba de gătit. Totul pornește de la pregătirea cărnii. Aceasta se feliază și se pune într-un bol cu unt topit, smântână pentru gătit și condimente. Untul este ingredientul-cheie care dă savoare cărnii. Se asezonează cu sare, piper și ierburi aromatice și se lasă în bol cel puțin o jumătate de oră.

Pentru a o obține o crustă crocantă și delicioasă, majoritatea bucătarilor dau carnea prin pesmet. E recomandat să amesteci pesmetul cu fulgi de porumb zdrobiți, pentru a obține crusta ideală.

Ingrediente:

  • piept de pui (sau pulpă dezosată)
  • pesmet
  • fulgi de porumb
  • unt
  • smântână pentru gătit
  • 1 lingură muștar
  • sare
  • piper
  • ulei pentru prăjit
  • ierburi aromatice

Mod de preparare:

Se taie file pieptul de pui sau pulpa și se asezonează cu sare, piper și ierburi aromatice. Puteți folosi cimbru, oregano, busuioc, rozmarin etc. Într-un bol, se amestecă unt topit cu puțină smântână de gătit și muștar. Bucățile de carne de pui asezonate se trec prin amestecul de unt, muștar și smântână. Separat, se amestecă pesmet cu fulgi de porumb zdrobiți. Pentru o crustă mai fină, se pune mai mult pesmet. Pentru o crustă crocantă, se folosesc doar fulgi de porumb.

Bucățile de carne de pui se dau prin amestecul de fulgi de porumb și pesmet, astfel încât să fie acoperite uniform, pe fiecare parte. Se pune o tigaie cu ulei pe foc, iar când acesta este încins, se prăjesc șnițelele pe fiecare parte, la foc mediu, până când se rumenesc frumos. Se scot pe hârtie de bucătărie, pentru a absorbi excesul se ulei, iar după ce s-au răcit puțin, pot fi servite.

Comments are closed.