TIPS

Întreținerea periodică a automobilelor electrice

Comparativ cu automobile cu motoare termice, vehiculele electrice nu au nevoie de schimburi de ulei, de bujii noi sau curele. EV-urile au, însă, nevoie de asemenea de întreținere periodică.

Având greutate mai mare, pneurile sunt uzate mai repede. Ideal ar fi ca anvelopele de pe față să fie schimbate cu cele de pe spate la fiecare șase luni. De asemenea, anvelopele trebuie schimbate mai des cu unele noi decât în cazul vehiculelor cu motoare termice.

Mașinile electrice dispun de lichide la care șoferii trebuie să fie atenți. Unul dintre acestea este lichidul de frână, care trebuie completat, în caz de nevoie, dar și înlocuit după o anumită perioadă. Sistemul de frânare de pe aceste vehicule este solicitat mai mult, din cauza greutății lor mai mari. Se recomandă schimbarea lichidului la fiecare doi ani.

Trebuie înlocuit, de asemenea, anual filtrul de polen, ca și la mașinile tradiționale.

Per total, întreținerea automobilelor electrice costă mai puțin decât cea a vehiculelor cu motoare cu ardere internă. Acestea nu au nevoie de transmisie nouă după un anumit număr de kilometri și nici de sisteme de evacuare a gazelor noi.

Un studiu din SUA arăta că posesorii de mașini electrice dădeau, în medie, pe întreținerea acestora, jumătate din banii pe care îi cheltuiau cei care dețineau vehicule cu motoare cu ardere internă.

Comments are closed.