TIPS

Cât timp trebuie să stea friptura de porc la cuptor

În general, friptura de porc se prepară fie din ceafă, cotlet, sau mușchi, depinde de fiecare. La final, ne așteptăm la o crustă rumenă, condimentată, alături de o carne fragedă în interior.

Friptura de porc trebuie să stea la cuptor nu mai puțin de o oră și jumătate. Dacă o ținem mai mult la cuptor carnea se întărește, își pierde din aromă, așa că putem spune adio texturii suculente și crocante.

Un alt factor important de care trebuie să ții cont este faptul că în primă fază, mai exact în primele 20 de minute, carnea de porc trebuie să stea la foc mare. După ce timpul a trecut, dăm cuptorul mai încet la o temperatură, medie, timp în care se face și interiorul. Ține cont de faptul că înainte de a băga friptura la cuptor, acesta trebuie să fie încins la 220 de grade Celsius și nu mai puțin.

Mai apoi, după cele 20 de minute scazi temperatura la 180 de grade. Friptura de porc mai trebuie să stea încă 40 de minute la această temperatură până să fie gata.

Pentru o aromă și mai puternică, nu ezita să pui carnea de porc la marinat. Spre deosebire de carne de miel sau de oaie, carnea de porc trebuie să stea la marinat între 2 și 4 ore, însă nu mai mult de atât.

Este suficient ca aceasta să ia aroma condimentelor și să devină mai fragedă.

Comments are closed.